Skip to main content

Scheveningen start crowdfunding voor nieuwe reddingboot Jaap Pronk

Datum: donderdag 08 april 2021 | Sectie: Scheveningen

KNRM Scheveningen is een crowdfundingsactie begonnen voor een nieuwe reddingboot. Onze reddingboot Beluga, de boot waarmee onze redders vorig jaar de woeste zee trotseerden tijdens het surfdrama op 11 mei, is toe aan vervanging. De Beluga is inmiddels 30 jaar oud. 

Het surfdrama heeft aangetoond dat een kleine, eenmotorige reddingboot eigenlijk te kwetsbaar is voor het werken in een zware branding, dichtbij het havenhoofd. Vandaar dat is besloten de Beluga te vervangen door een groter type RIB. Deze beoogde klasse is anderhalve meter langer dan de Beluga en tweemotorig. Dat betekent niet alleen meer power, maar ook extra veiligheid voor onze redders. 

De nieuwe reddingboot zal worden vernoemd naar Jaap Pronk, de vorig jaar overleden iconische reddingbootschipper uit Scheveningen.

Wilt u bijdragen aan de veiligheid van onze redders? Of een eerbetoon brengen aan Jaap Pronk, aan wie de KNRM zo veel dank verschuldigd is?

Doe nu een bijdrage via: scheveningen.samenvoorknrm.nl. 

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.