Scheveningen start crowdfunding voor nieuwe reddingboot Jaap Pronk

Scheveningen start crowdfunding voor nieuwe reddingboot Jaap Pronk

8 april 2021

KNRM Scheveningen is een crowdfundingsactie begonnen voor een nieuwe reddingboot. Onze reddingboot Beluga, de boot waarmee onze redders vorig jaar de woeste zee trotseerden tijdens het surfdrama op 11 mei, is toe aan vervanging. De Beluga is inmiddels 30 jaar oud.  Het surfdrama heeft aangetoond dat een kleine, eenmotorige reddingboot eigenlijk te kwetsbaar is voor het werken in een zware branding, dichtbij het havenhoofd. Vandaar dat is besloten de Beluga te vervangen door een groter type RIB. Deze beoogde klasse is anderhalve meter langer dan de Beluga en tweemotorig. Dat betekent niet alleen meer power, maar ook extra veiligheid voor onze redders. 

De nieuwe reddingboot zal worden vernoemd naar Jaap Pronk, de vorig jaar overleden iconische reddingbootschipper uit Scheveningen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Wilt u bijdragen aan de veiligheid van onze redders? Of een eerbetoon brengen aan Jaap Pronk, aan wie de KNRM zo veel dank verschuldigd is?

Doe nu een bijdrage via: scheveningen.samenvoorknrm.nl. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij