Marco di Giorgi ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Marco di Giorgi ontvangt Koninklijke Onderscheiding

26 april 2021

Tijdens de Lintjesregen vandaag heeft oud-plaatsvervangend schipper en oud-opstapper van KNRM Scheveningen, Marco di Giorgi, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Jan van Zanen.

Marco is op 1 juli 2000 ingeschreven op station Scheveningen als ‘opstapper’. Hij maakte onderdeel uit van de bemanning van de toenmalige reddingboot Javazee, een schroef aangedreven reddingboot. Niet lang daarna, in november 2003, werd Marco na het behalen van diverse opleidingen en het opdoen van ruim voldoende ervaring plaatsvervangend schipper op het station.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs: mensen die met donaties en giften, testamenten of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken.

Meer informatie Word donateur

In die rol maakte hij de verandering mee naar jet aangedreven reddingboten. Marco voelde zich achter het roer thuis en door zijn natuurlijk enthousiasme en leiderschap wist hij ook onder moeilijke omstandigheden op een juiste en veilige manier te handelen. Marco voer naast reddingboot Javazee ook op de  reddingboten Jan van Engelenburg en Kitty Roosmale Nepveu.

Marco di Giorgi heeft deelgenomen aan 863 reddingacties, waarbij in totaal 1344 personen en 22 dieren in veiligheid werden gebracht. Daarnaast was hij een trouwe deelnemer aan de tweewekelijkse oefeningen en maakte hij vaak onderdeel uit van de bemanning tijdens vaartochten met genodigden en andere bijzondere diensten. In totaal gaat het om meer dan 250 oefeningen en diensten. Een KNRM-er in hart en nieren dus!

Vanaf deze plek willen wij Marco di Giorgi van harte feliciteren met deze prachtige onderscheiding.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij