Skip to main content

Marco di Giorgi ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Datum: maandag 26 april 2021 | Sectie: Scheveningen

Tijdens de Lintjesregen vandaag heeft oud-plaatsvervangend schipper en oud-opstapper van KNRM Scheveningen, Marco di Giorgi, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Jan van Zanen.

Marco is op 1 juli 2000 ingeschreven op station Scheveningen als ‘opstapper’. Hij maakte onderdeel uit van de bemanning van de toenmalige reddingboot Javazee, een schroef aangedreven reddingboot. Niet lang daarna, in november 2003, werd Marco na het behalen van diverse opleidingen en het opdoen van ruim voldoende ervaring plaatsvervangend schipper op het station.

In die rol maakte hij de verandering mee naar jet aangedreven reddingboten. Marco voelde zich achter het roer thuis en door zijn natuurlijk enthousiasme en leiderschap wist hij ook onder moeilijke omstandigheden op een juiste en veilige manier te handelen. Marco voer naast reddingboot Javazee ook op de  reddingboten Jan van Engelenburg en Kitty Roosmale Nepveu.

Marco di Giorgi heeft deelgenomen aan 863 reddingacties, waarbij in totaal 1344 personen en 22 dieren in veiligheid werden gebracht. Daarnaast was hij een trouwe deelnemer aan de tweewekelijkse oefeningen en maakte hij vaak onderdeel uit van de bemanning tijdens vaartochten met genodigden en andere bijzondere diensten. In totaal gaat het om meer dan 250 oefeningen en diensten. Een KNRM-er in hart en nieren dus!

Vanaf deze plek willen wij Marco di Giorgi van harte feliciteren met deze prachtige onderscheiding.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.