Skip to main content

KNRM Scheveningen rukt uit voor waargenomen vuurpijl

Datum: dinsdag 06 april 2021 | Sectie: Scheveningen

Gisteren zijn onze redders om 20:30 uur door de Kustwacht gealarmeerd voor het waarnemen van een vuurpijl aan de horizon bij Katwijk. Een rode vuurpijl is een noodsignaal. In combinatie met de schemering en de storm geen goed voorteken. 

Om 20:38 uur werd met spoed uitgevaren om KNRM Katwijk te ondersteunen. Door de storm en golven tot 6 meter hoog was het lastig om koers naar Katwijk te houden. Met een gemiddelde snelheid van 25 knopen moest er meerdere keren worden geweken voor de grote golven die ver op zee braken. 

Ter plaatse was het al zo goed al donker. De SAR-helikopter zocht mee met een infraroodcamera. De KNRM heeft op verschillende posities op zee witte vuurpijlen afgestoken om met de melder te verifiëren waar op zee de rode vuurpijl te zien was geweest. 

Niet lang daarna heeft de Kustwacht na verder onderzoek op basis van een foto van de melder besloten de zoekactie te beëindigen. Men kwam tot de conclusie dat het de ondergaande zon was. Desondanks zijn we de melder dankbaar voor de alertheid.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.