HOME

Persoon in zee, jachtje en jetski

18-06-2016Scheveningen

Afgelopen week werd er in de nacht van donderdag op vrijdag net na middernacht alarm gegeven voor een persoon in zee ter hoogte van strandpaviljoen De Golfslag. Men had een persoon de zee in zien rennen en er niet meer uit zien komen. Er werd een grote zoekactie gestart, waaraan drie KNRM stations, brandweerduikers, politie en een helikopter aan deelnamen. Grondig werden het zeegebied, de branding en de waterlijn voor Scheveningen uit gekampt. Nadat diverse malen het volledige gebied was afgezocht werd om twee uur ’s nachts de zoekactie gestaakt.

Zaterdagmiddag tijdens de Vlaggetjesdagactiviteiten werd er door de bemanning van het jacht Thetis om assistentie gevraagd. Het jacht had voorstuwingsproblemen en door de aanwakkerende noordwesten wind werd de KNRM ingeschakeld. Reddingboot George Dijkstra, die voor Vlaggetjesdag in Scheveningen was, zette twee personen over de maakte een sleepverbinding. Met reddingboot Kitty Roosmale Nepveu (Kitty) in de nabijheid werd de Thetis zonder problemen de Scheveningse haven binnen gesleept en afgemeerd in de jachthaven.

Zaterdagavond om half acht werd er alarm gegeven voor een jetski in problemen bij de wandelpier. De personen op de jetski en het hieraan gekoppelde flyboard, raakte in moeilijkheden. Vanaf het strand werd dit opgemerkt en er werd besloten hulp te verlenen. Twee personen, vrienden van de jetskiërs, gingen het water in. De jetski lag toen al bijna op het strand. Toen de KNRM en brandweer arriveerden werden deze twee personen op verdenking van onderkoeling in het kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM naar een overnameplaats op de boulevard gebracht waar een ambulance klaar stond. Beide personen werden onderzocht. Een van hen werd door de ambulance naar het KNRM boothuis gebracht waar hij onder een warme douche wat kon bijkomen. Ondertussen waren ook de reddingboten Kitty en Beluga weer teruggekeerd naar het KNRM ponton.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht