Muurschildering Kitty onthuld

11 juni 2016
scheveningen

Zaterdag 11 juni is in de Jan Kistenstraat de muurschildering van de Scheveningse KNRM reddingboot de Kitty Roosmale Nepveu overgedragen van de Wijk Overleg Scheveningen-Dorp aan de gemeente Den Haag.

Joris Wijsmuller, wethouder stadsontwikkeling, wonen, duurzaamheid en cultuur onthulde de muurschildering geschilderd door Kees van Vliet en Marianne van den Berg. Het kunstwerk is gemaakt op de muur van reddingboot schipper Jaap Pronk. Een betere plek in Scheveningen is voor dit schilderij niet te bedenken.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De Wethouder, verkleed als Doris Rijkers, werd voor de onthulling speciaal door de KNRM gebracht in de KNRM reddingboot Beluga, die op een trailer stond en getrokken werd door het kusthulpverleningsvoertuig.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij