Skip to main content

KNRM Scheveningen opent nieuw reddingstation

Datum: dinsdag 27 juni 2023 | Sectie: Scheveningen

Afgelopen vrijdag, 23 juni 2023, heeft KNRM reddingstation Scheveningen officieel haar nieuwe boothuis in gebruik genomen. Het reddingstation is gelegen aan de Eerste Haven.

Op de nieuwe locatie staat het reddingstation voor het eerst in de geschiedenis van KNRM reddingstation Scheveningen direct naast de ligplaats van de reddingboten. Een ideale en betere situatie dan op de oude locatie. Naast het reddingstation is daarvoor een speciaal ponton gebouwd waar de reddingboten Kitty Roosmale Nepveu en Beluga liggen. In de hal van het reddingstation staat het kusthulpverleningsvoertuig klaar voor inzet. Voor de snelheid bij een uitruk is deze combinatie ideaal.

Het boothuis beschikt over een ruime kleedkamer waar plek is voor de ruim 40 overlevingspakken van de vrijwilligers. Op de eerste etage is een modern bemanningsverblijf ingericht. Na de oplevering van het pand hebben de vrijwilligers zelf nog vele uren werk verricht waar het gaat om de inrichting van het boothuis.

Schenking uit bekende bron
De ontwikkeling van het reddingstation werd voor het overgrote deel mogelijk gemaakt door diverse schenkingen van de Stichting Familie Klem-La Brijn. De stichting heeft als doelstelling de KNRM te ondersteunen en deed dit in het verleden onder andere door de schenkingen voor de reddingboot Alida (nu in Hindeloopen) en het reddingstation Wim Klem (op Neeltje Jans).

Bij de schenking voor het reddingstation in Scheveningen wierp Renée La Brijn zich vrijwillig op te helpen bij het inrichtingsplan van het reddingstation. Als voormalig interieurontwerper heeft zij een goede stempel gedrukt op het fraaie reddingstation, waar de meer dan 40 vrijwilligers zich snel thuis voelden. Om haar voor haar tomeloze inzet en goede ideeën te bedanken, overhandigde de bemanning haar afgelopen vrijdag een 3D-print van het nieuwe boothuis.

Tijdens de officiële opening afgelopen vrijdag mocht Renée La Brijn de naam van het boothuis samen met directeur Jacob Tas onthullen. Het boothuis heeft de naam ‘Alida La Brijn’ gekregen, een vernoeming naar de oudtante van Renée La Brijn en erflaatster van de stichting.

Daarnaast heeft Stichting Van der Toorn een mooie financiële bijdrage geleverd voor de totstandkoming van het boothuis. Het bemanningsverblijf draagt de naam ‘Bas van der Toorn’ ter nagedachtenis aan het voormalig plaatselijk commissielid die in 2016 overleed.

Tot slot hebben vele lokale sponsoren bijgedragen aan het compleet maken van het reddingstation. Ook de gemeente Den Haag zorgde er na al die jaren voor dat de KNRM nu vanuit deze centrale, zichtbare plek haar reddingwerk tot in lengte van jaren kan uitvoeren.

KNRM Scheveningen
De vrijwillige redders, hun beroepsschipper en de plaatselijke commissie in Scheveningen vormen samen een hechte groep. Ieder jaar verrichtten zij gemiddeld 150 reddingen en hulpverleningen. Daarmee is het één van de drukste reddingstations van de KNRM. Geen wonder, want als grootste badplaats van Nederland gebeurt er elke dag wel iets op het strand, in de haven en op zee.

Volgend jaar bestaat het reddingstation, net als de KNRM, 200 jaar. Met het nieuwe onderkomen voegt het reddingstation een nieuw hoofdstuk aan haar geschiedenis toe.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.