Skip to main content

Opnieuw druk jaar voor KNRM Scheveningen

Datum: woensdag 03 januari 2024 | Sectie: Scheveningen

KNRM Scheveningen kijkt terug op opnieuw een druk jaar, waarin zij 165 keer werd gealarmeerd voor hulpverleningen. In 2023 verhuisde KNRM Scheveningen daarnaast naar het nieuwe boothuis en startte de voorbereiding voor het 200-jarig jubileum in 2024.

De KNRM komt onder alle weersomstandigheden in actie bij noodoproepen en assistentieverzoeken. In 2023 werd station Scheveningen 165 keer gealarmeerd. Bij deze acties zijn in totaal 131 mensen en 1 dier gered. 2023 is daarmee het op twee na drukste jaar in het bijna 200-jarig bestaan van station Scheveningen.

De vrijwilligers werden het vaakst gealarmeerd voor watersporters in problemen. Naast de alarmeringen, oefenen de vrijwilligers regelmatig, plegen zij onderhoud aan het materieel en zij zijn inzetbaar voor onder andere bijeenkomsten en presentaties. Samen hebben zij zich afgelopen jaar 8619 uur ingezet. Dat komt neer op ongeveer 6 (fulltime) werkweken per vrijwilliger.

 

Verhuizing
In juni werd het nieuwe boothuis van KNRM Scheveningen officieel in gebruik genomen. Op de nieuwe locatie aan de Eerste Haven staat het reddingstation voor het eerst in haar geschiedenis direct naast de ligplaats van de reddingboten. Naast het station is daarvoor een speciaal ponton gebouwd waaraan de reddingboten Kitty Roosmale Nepveu en Beluga liggen. In de hal van het boothuis staat het Kusthulpverleningsvoertuig klaar. Voor de snelheid bij een alarmering is deze combinatie ideaal. De ontwikkeling van het reddingstation werd voor het overgrote deel mogelijk gemaakte door diverse schenkingen van de Stichting Familie Klem-La Brijn. Het boothuis heeft de naam ‘Alida La Brijn’ gekregen, een vernoeming naar de erflaatster van de stichting.200 jaar KNRM in 2024
Op 11 november 2023 startte de KNRM haar 200ste levensjaar, een jubileumjaar vol feestelijke activiteiten. De KNRM staat in dit jubileumjaar ook stil bij het verleden, herdenkt de redders die hun leven gaven voor anderen en kijkt vooruit naar de toekomst.

Het nieuwe jaar wordt ingeluid met de release van het lied “Wat als de storm komt”. Op 12 tot en met 14 januari a.s. gaan zanger Stef Bos en zangeres Fleur Rateland op tien reddingstations het nummer aandacht geven. Vanaf 18 maart volgt een wekelijkse, indrukwekkende podcastserie met presentator Roelof Hemmen in gesprek met redders en geredden. Tegelijkertijd openen exposities in regionale en landelijke maritieme musea, verschijnt een uniek fotoboek, een YouTube-serie van Govert Sweep, een speciale jubileumzegel door PostNL, herdenkingsmunten en zal er een KNRM-tulp worden onthuld. Het jubileumjaar wordt in oktober afgesloten met het muziekspektakel “Symfonie van het water” in het Nieuwe Luxor in Rotterdam.

 

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.