KNRM ontvangt een gift van Mannengroep “Ons Centrum”

13 februari 2016

Zaterdagochtend 13 februari heeft het reddingsstation van KNRM Scheveningen een gift mogen ontvangen van € 1000,- van de Christelijke Mannengroep Ons Centrum.

De gift werd op het KNRM ponton met op de achtergrond de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu, door het bestuur van de mannengroep met aanhang, overhandigd aan Chris Seket, penningmeester van het Scheveningse reddingsstation.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Het geld van de donatie is opgehaald bij een collecte tijdens de kerstviering van de Mannengroep. Elk jaar wordt er voor deze collecte een goed doel gezocht en dit jaar viel de keuze op de KNRM. Door de voorzitter van de mannengroep werd aangegeven dat het geld besteed moet worden aan de kosten die er straks gemaakt moeten worden bij de inrichting en in gebruik name van het nieuwe KNRM boothuis. Na de overhandiging gaf schipper Jaap Pronk uitleg over de reddingboot en werd er een korte trip gemaakt voor de Scheveningse kust. De ochtend werd afgesloten met een gezellig samenzijn in het KNRM boothuis, waarbij ook de toezegging werd gedaan als mannengroep donateur van de KNRM te zullen worden.

De mannengroep is ontstaan tijdens de bouw van het nieuwe wijkgebouw van de hervormde Wijkgemeente Duindorp. De groep diende als waker op de bouwplaats en hield tijdens de nachtelijke uren en in de weekenden het bouwterrein in de gaten. In september 1983 na de opening van het wijkgebouw “Ons Centrum” werd besloten om als mannengroep eens in de veertien dagen bij elkaar te komen in het nieuwe centrum. Het doel van deze bijeenkomsten was zingen, meditatie, ontmoeting en ontspanning. Momenteel telt de mannengroep 100 leden variërend van 55 tot ruim 90 jaar oud.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij