Drie onderscheidingen tijdens nieuwjaarsreceptie KNRM

8 januari 2016

Tijdens een gezellige en goed bezochte nieuwjaarsreceptie van KNRM-station Scheveningen hebben vrijdagavond 8 januari Ron van den Berg, Marco di Giorgi en Frank Lelieveld een medaille en bijbehorende oorkonde ontvangen.

Ron voor het feit dat hij al 20 jaar vrijwilliger is bij KNRM Scheveningen, Marco heeft zich de afgelopen 15 jaar ingezet en Frank is ook al weer 10 jaar actief als opstapper bij de KNRM.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Alle drie waren ze betrokken bij talloze reddingsoperaties, waarbij veel mensen die zich in een levensbedreigende situatie bevonden een helpende hand werd toegestoken. De onderscheiding, de Vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid, werd uitgereikt en opgespeld door Henk Grootveld, voorzitter van de plaatselijke commissie van het Scheveningse reddingstation.

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak blikte Henk terug op de gebeurtenissen van het jaar 2015. Hij stond stil bij het aantal acties en het groot aantal geredde personen. Ook dankte hij allen die de KNRM een warm hart toedragen en het reddingwerk steunen in woord en daad. Zo noemde hij onder andere de Stichting Klem Labrijn, het Steunfonds Scheveningen, de Scheveningse KNRM Reders en de Stichting Van Rees Klatte. Tijdens de toespraak werd aan KNRM Scheveningen ook een cheque ter waarde van € 1750,- overhandigd van de familie Wouwenaar, die met hun schip Dickson ooit een keer door de Scheveningse reddingboot veilig zijn binnengebracht. Tijdens een feest voor diverse jubilea in de familie is geld opgehaald voor goede doelen, waar de KNRM er een van was.

Aan het eind van zijn toespraak toastte Henk op het komende jaar waarbij hij de wens uitsprak voor een behouden vaart voor de reddingboten van de KNRM.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij