Skip to main content

KNRM helpt surfers en jachten

Datum: zondag 30 augustus 2015 | Sectie: Scheveningen

Dinsdagavond werden de KNRM stations van Ter Heijde en Scheveningen gealarmeerd voor kite-surfers in problemen aan de noordkant van de Zandmotor bij Kijkduin

De reddingboten George Dijkstra van Ter Heijde en Kitty Roosmale Nepveu en Beluga van Scheveningen kwamen in actie. Ook de beide KHV-trucks van de stations reden over het strand naar Kijkduin. In eerste instantie was er wat onzekerheid waar de surfers zich bevonden. Alleen de beide kite’s werden waargenomen. Gelukkig bleek dat ze beide het strand hadden weten te bereiken. Hierop werd het nog in zee bevindende materiaal door de reddingboten geborgen en door de reddingboot Beluga aan wal gebracht. Door de afnemende deels aflandige wind waren de beide surfers in moeilijkheden geraakt.

Vrijdag en zondag wilde de motoren van twee zeiljachten niet starten. Vrijdagmiddag betrof het het zeiljacht Quo Vadis en zondagmiddag het jacht Dolphin Dance. Beide keren kwam de Kitty in actie.

Op zee stapten KNRM opstappers over en werd er een sleepverbinding tot stand gebracht, waarna de jachten zonder verdere problemen konden worden afgemeerd aan de calamiteitensteiger in de jachthaven.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.