Skip to main content

Drukke VOR week voor KNRM Scheveningen

Datum: maandag 02 juli 2018 | Sectie: Scheveningen

De bemanning van KNRM Scheveningen heeft het in de afgelopen Volvo Ocean week flink druk gehad met verschillende al of niet aan de drukte in Scheveningen gerelateerde calamiteiten. Tijdens de finish dag werden er rondom de aankomst van de Volvo Ocean deelnemers diverse jachten en jachtjes geholpen, omdat er sprake was van roer- of motorproblemen. Gedurende de week zelf werd er ook diverse malen een beroep gedaan op de KNRM.

De gehele week was het KNRM boothuis van ’s-ochtends 8 uur tot ‘s-avonds 8 uur bemand door vrijwilligers. Dit omdat enerzijds de bemanning niks van het evenement wilde missen, maar in de 1e plaats om te zorgen dat er direct hulp verleend zou kunnen worden als dit gevraagd werd. De KNRM wilde in verband met de drukte op Scheveningen niet het risico lopen dat de bemanning hierdoor de reddingboot of het boothuis niet op tijd zou kunnen bereiken. Sommige vrijwilligers hadden zelfs verlof of vakantie hiervoor opgenomen. Hierdoor konden bij het ernstige incident op donderdagavond de vrijwilligers dan ook direct in actie komen.

Al met al moesten de vrijwilligers van KNRM Scheveningen met de reddingboten Kitty Roosmale Nepveu en Maria Paula en met het kusthulpverleningsvoertuig in totaal 26 keer in actie komen waarbij er 106 personen veilig aan wal gebracht konden worden.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.