Skip to main content

Drukke dagen voor de KNRM tijdens Volvo Ocean Race

Datum: donderdag 18 juni 2015 | Sectie: Scheveningen

Afgelopen week deed de Volvo Ocean Race de Scheveningse haven aan tijdens een zgn. pitstop.

De KNRM stations van Scheveningen, Ter Heijde en Katwijk zijn zowel tijdens de binnenkomst in de nacht van donderdag op vrijdag als tijdens het vertrek op zaterdag stand-by geweest om de veiligheid van de schepen en het in grote getale toegestroomde publiek te waarborgen.

In de nacht van donderdag op vrijdag, nog voor de finish van het eerste schip, viel een toeschouwer tussen de blokken van het zuidelijk havenhoofd. De bemanning van het kusthulpverleningsvoertuig van Ter Heijde wist het slachtoffer met hulp van omstanders naar boven te halen, waarop hij werd gestabiliseerd en meegenomen door een opgeroepen ambulance.

Op zaterdag waren er vier reddingboten en twee kusthulpverleningsvoertuigen van de KNRM actief Op de beide havenhoofden was het enorm druk met toeschouwers, maar ook op het water was het een enorme drukte van schepen die de start vanaf zee wilden meemaken. Aangezien de haven gedurende de start van de zeilschepen, van 11.00 uur tot 17.00 uur gestremd was voor ingaande vaart, werd vele malen de hulp van de KNRM reddingboten ingeroepen door motor- en zeiljachten met personen aan boord die door zeeziekte onwel waren geworden. De reddingboten pikten de vaak zeer zieke personen van de jachten op en bracht ze naar de KNRM steiger. Zeker 62 personen werden van diverse schepen en jachten afgehaald en naar de wal gebracht. Ook kwamen er drie jachten in problemen door motorproblemen. De KNRM reddingboten namen de jachten op sleeptouw en wisten ze veilig de Scheveningse haven in te slepen en af te meren in de jachthaven.

Rond drie uur werd er melding gemaakt van een catamaran, waarvan de mast gebroken was. De catamaran werd opgepikt door de reddingboot Beluga van KNRM Scheveningen en veilig naar het strand gebracht.

Rond half zes gaf de Kustwacht alarm voor een kleine rubberboot die met motorproblemen ter hoogte van het Wassenaarse slag lag. De RIB werd gesleept door een motorjacht, maar deze vroeg of de KNRM het over kon nemen. De Kitty voer uit en was al snel ter plaatse. Hierop werd het schip op sleep genomen en kon ook veilig worden afgemeerd aan de calamiteitensteiger in de Scheveningse jachthaven. Al met al zijn de KNRM vrijwilligers vele uren in de weer geweest tijdens het evenement.


Binnenkomst van de schepen:

Start van de schepen:


Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.