Skip to main content

KNRM komt enkele malen in actie

Datum: vrijdag 12 juni 2015 | Sectie: Scheveningen

Afgelopen weekend is de bemanning van KNRM Scheveningen vier keer in actie moeten komen voor calamiteiten.

Vrijdagmiddag viel een visser op het Zuiderhavenhoofd tussen de blokken. De brandweer rukte uit en ook de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu, die onderweg was naar de KNRM steiger, voer naar het havenhoofd. Gelukkig kon de visser via een ladder van de brandweer zelf tussen de blokken vandaan komen.

Even later kwam de melding dat er zwemmers in moeilijkheden waren bij de KNS boei. Tijdens het uitvaren meldde het scheepje Claartje dat hij de zwemmers naast het schip had en naar het strand begeleidde. Er werd om hulp gevraagd omdat een van de zwemmers in problemen was. De Kitty voer direct uit en er werden twee personen aan boord genomen. Een derde zwemmer wist het strand te bereiken. De zwemmers aan boord van de Kitty werden direct in onderkoelingsbrancards gelegd en een van hen kreeg zuurstof toegediend. De derde zwemmer werd opgepikt door de KHV truck en naar het KNRM ponton gebracht. De inmiddels gearriveerde ambulance controleerde de zwemmers en een van hen moest mee naar het Leyenburg ziekenhuis om verder behandeld te worden. Een andere zwemmer moest vanwege een wat verlaagde temperatuur opwarmen in het KNRM boothuis.

Vrijdag aan het begin van de avond werd er alarm gemaakt voor het kusthulpverleningsvoertuig (KHV). Ambulancepersoneel verzocht om assistentie met het bereiken en vervoeren van een persoon die tussen het Zwarte Pad en de Wassenaarse slag onwel was geworden. De KHV haalde het ambulancepersoneel en hun uitrusting op en het slachtoffer was snel daarop bereikt en kon stabiel worden vervoerd richting het Carlton Beach hotel, waar de ambulance klaar stond om hem naar het ziekenhuis te vervoeren.

Op zondagavond vroeg het zeiljacht Old 2–gether om assistentie bij het binnenlopen van de Scheveningse haven omdat de motor problemen gaf. De Kitty voer naar de opgegeven positie net ten noorden van de wandelpier. Er stapten twee opstappers over en er werd een sleepverbinding gemaakt. Hierna kon het zeiljacht zonder verdere problemen naar de jachthaven worden gesleept en worden afgemeerd aan de calamiteitensteiger.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.