KNRM diverse malen om assistentie gevraagd

5 juli 2015

Afgelopen week is de bemanning van KNRM Scheveningen diverse malen om hulp gevraagd bij problemen op strand en in zee.

In de meeste gevallen ging het om zwemmers die vermist werden of te ver in zee waren gegaan. Daarnaast gingen de piepers voor een surfer die door de wegvallende wind het strand niet meer kon bereiken, een onwel wording op het noorderstrand en kwam er een melding van een vaartuig met een gebroken mast. In alle gevallen voeren de beide KNRM reddingboten, de Kitty Roosmale Nepveu en de Beluga en kwam ook het kusthulpverleningsvoertuig, de KHV-truck in actie.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Door het extreem mooie weer waren de toevoerwegen naar het strand afgelopen week enorm druk, waardoor het voor de bemanning van de KNRM lastig was om op tijd het boothuis en de reddingboot te bereiken. Voor de KHV-truck was het lastig om op strand te komen. Bij de strandopgang bij Duindorp stonden zoveel fietsen en scooters geparkeerd dat de truck via een alternatieve route het strand op moest. Op het strand zelf en zeker op het noorderstrand was de drukte van badgasten zo groot dat er alleen vlak langs de waterlijn gereden kon worden. Gelukkig kenden alle alarmen een goede afloop. Er moest een persoon door de reddingboten van het water worden gehaald en een vermiste persoon werd door de KHV bemanning op strand terug gevonden.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij