Skip to main content

Barracuda breekt mast.

Datum: zondag 04 februari 2018 | Sectie: Scheveningen

Zondagmiddag 4 februari brak tijdens het zeilen voor de Scheveningse kust de mast aan boord van het zeiljacht Barracuda.

Er werd via de Kustwacht alarm gegeven voor KNRM Scheveningen en niet veel later voer de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu de Scheveningse haven uit. Ook het zeiljacht Luna wat in de buurt was zette koers naar de Barracuda en bleef stand-by tot de Kitty ter plaatse was.

Er stapten 2 opstappers over op het Barracuda en nadat eerst tevergeefs geprobeerd werd de mast scheep te halen, werd hetgeen overboord lag zoveel mogelijk vastgesjord.

Hierna werd er een sleepverbinding tot stand gebracht en werd de Barracuda naar Scheveningen gesleept. Eenmaal tussen de havenhoofden aangekomen werd besloten het jacht af te meren in de 3e haven omdat het geen optie was het jacht door de pijp naar de calamiteiten steiger in de jachthaven te brengen.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.