Skip to main content

Zoekactie naar vermiste zwemmer voor Zandvoort

Datum: maandag 10 juli 2023 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Maandagmiddag omstreeks 12:42 uur is de reddingboot Paul Johannes van KNRM reddingstation Noordwijk gealarmeerd (prio 1) voor een vermiste zwemmer ter hoogte van de Paulus Loot Boulevard in Zandvoort. Een man was daar gaan zwemmen en volgens omstanders niet uit het water teruggekeerd. Op het strand bevond zich nog wel een hoopje kleding van de man, maar van de man zelf ontbrak elk spoor. De omstanders vertrouwden de situatie niet en schakelden de hulpdiensten in. 

Gezien de aard van de melding werd de zoekactie door het Kustwachtcentrum direct opgeschaald. Zo werd naast de Noordwijkse reddingboot Paul Johannes ook de reddingboot Annie Paulisse van KNRM reddingstation Zandvoort, de reddingboot 1816 van KNRM reddingstation IJmuiden, de Kustwacht SAR helikopter en de Zandvoortse reddingbrigade ingezet. 

Vlak onder de kust hebben de hulpdiensten een aantal zoekslagen gemaakt. Na ruim een half uur zoeken werd de vermiste persoon in goede gezondheid op het strand aangetroffen. Na enige nacontrole kon de zoekactie worden gestaakt en konden de hulpdiensten retour station.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.