Skip to main content

Druk weekend voor KNRM reddingstation Noordwijk

Datum: zondag 09 juli 2023 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Afgelopen weekend was een zeer druk weekend voor de bemanning van KNRM reddingstation Noordwijk. Zaterdagochtend begon de dag voor de vrijwillige bemanning met de beveiliging van de REM zeilrace. Deze vond plaats tussen Zandvoort en Katwijk. Gedurende de zeilrace werd de reddingboot van Noordwijk maar liefst drie keer weggeroepen voor een vermiste zwemmer voor de kust van Zandvoort waarbij diverse zoekslagen met de gealarmeerde hulpdiensten werden gemaakt. Ook werd er twee keer een menselijke ketting in zee gemaakt om de mogelijke drenkelingen te vinden. Gelukkig werd bij alle meldingen de persoon in goede gezondheid op het strand aangetroffen.

Begin van de avond toen al het materieel op het reddingstation was opgeruimd en de reddingboot bemanning net thuis was kwam er weer een nieuwe melding binnen. De Noordwijkse reddingboot moest opnieuw naar Zandvoort voor een zoekactie. Na een aantal zoekslagen voor de kust van Zandvoort werd de vermiste persoon in goede gezondheid uit zee gehaald. 

Terwijl deze zoekactie werd afgerond kwam vanuit de Kustwacht al weer een nieuw verzoek binnen om samen met de reddingboot van Zandvoort en IJmuiden door te varen naar Wijk aan Zee waar ook een zoekactie plaats vond. Daar was een 14 jarig meisje bij het zwemmen al meer dat twee uur vermist. Gelukkig werd ook dit meisje na een aantal zoekslagen in goede gezondheid met haar familie herenigd.

 

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.