Skip to main content

Zoekactie naar vermiste kinderen

Datum: woensdag 15 juni 2022 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Woensdagmorgen omstreeks 11:07 uur. is het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM Noordwijk aan Zee gealarmeerd voor twee vermiste kinderen (3 en 5 jaar) op het strand of mogelijk in de zee van Katwijk.

De kinderen waren aan de waterlijn (ter hoogte van Hotel Noordzee) aan het spelen toen de familie de kinderen uit het oog verloor. De familie heeft zelf het strand afgezocht maar die zoektocht bleek tevergeefs. Dit was voor familie voldoende aanleiding om de hulpdiensten in te schakelen. 

KNRM Katwijk aan Zee, Reddingsbrigade Katwijk en de Strandpolitie Katwijk werden door de Nederlandse Kustwacht als eerste hulpdiensten gealarmeerd. De voertuigen zijn direct op het strand gaan zoeken en het KNRM reddingstation van Katwijk aan Zee is met de reddingboot Edith Grondel ter plaatse gekomen om de kustlijn af te zoeken. 

Toen de twee kinderen na enige tijd nog steeds niet waren teruggevonden is de zoekactie opgeschaald met het Kusthulpverleningsvoertuig van KNRM Noordwijk aan Zee en het Kustwacht-vliegtuig. Vlak na aankomst van deze twee extra eenheden werden de kinderen door eigen familie in goede gezondheid aangetroffen. 

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.