Zoekactie naar vermiste kinderen

Zoekactie naar vermiste kinderen

15 juni 2022
Noordwijk aan Zee

Woensdagmorgen omstreeks 11:07 uur. is het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM Noordwijk aan Zee gealarmeerd voor twee vermiste kinderen (3 en 5 jaar) op het strand of mogelijk in de zee van Katwijk.

De kinderen waren aan de waterlijn (ter hoogte van Hotel Noordzee) aan het spelen toen de familie de kinderen uit het oog verloor. De familie heeft zelf het strand afgezocht maar die zoektocht bleek tevergeefs. Dit was voor familie voldoende aanleiding om de hulpdiensten in te schakelen. 

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

KNRM Katwijk aan Zee, Reddingsbrigade Katwijk en de Strandpolitie Katwijk werden door de Nederlandse Kustwacht als eerste hulpdiensten gealarmeerd. De voertuigen zijn direct op het strand gaan zoeken en het KNRM reddingstation van Katwijk aan Zee is met de reddingboot Edith Grondel ter plaatse gekomen om de kustlijn af te zoeken. 

Toen de twee kinderen na enige tijd nog steeds niet waren teruggevonden is de zoekactie opgeschaald met het Kusthulpverleningsvoertuig van KNRM Noordwijk aan Zee en het Kustwacht-vliegtuig. Vlak na aankomst van deze twee extra eenheden werden de kinderen door eigen familie in goede gezondheid aangetroffen. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij