World Maritime Rescue Congres 2023 Rotterdam

World Maritime Rescue Congres 2023 Rotterdam

19 juni 2023

De reddingboot Paul Johannes van KNRM reddingstation Noordwijk was afgelopen zondag aanwezig op de opening van het World Maritime Rescue Congres (WMRC) in Rotterdam dat plaats vindt van 18 t/m 21 juni op de SS Rotterdam. Het WMRC staat onder regie van de IMRF (International Maritime Rescue Federation) en de KNRM is dit jaar gastheer van het congres. 

Gedurende de openingsdag werden er vanuit de Waalhaven ter hoogte van voormalig vlaggenschip, De SS Rotterdam twee grote reddingsdemonstraties gegeven waaraan zee reddingsdiensten uit de gehele wereld konden deelnemen. Zo ook de reddingboot Paul Johannes van KNRM reddingstation Noordwijk. Daarnaast deden er gedurende de reddingsdemonstraties twee helikopters mee. De Kustwacht Leonardo AW189 SAR helikopter en de AgustaWestland AW 139 Politie helikopter. En kwam de Maritime Incident Respons Group (MIRG) in actie. Een groep brandbestrijding specialisten die bij scheepsbranden voornamelijk doormiddel van een helikopter op het incident schip worden afgezet. 

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het WMRC is een bijzonder evenement, omdat de aanwezige reddingsschepen speciaal voor het WMRC naar Rotterdam zijn gekomen om aan het congres deel te nemen. Zoveel internationale en verschillende type reddingsschepen zie je maar zelden bij elkaar.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij