Zwemmer in problemen blijkt loos alarm

Zwemmer in problemen blijkt loos alarm

18 juni 2023

Zaterdagavond omstreeks 19:40 uur is KNRM reddingstation Noordwijk gealarmeerd (Prio 1) voor een zwemmer in problemen ter hoogte van beachclub Bubbles Beach aan de Koningin Astrid Boulevard in Noordwijk. Omstanders hadden het vermoeden dat ze verder op zee een zwemmer in problemen zagen waarop het KNRM reddingstation werd gealarmeerd. 

Gezien de aard van de melding hebben de redders er voor gekozen om eerst de kleine reserve reddingboot Fint voor deze melding in te zetten. Dit kleinere type reddingboot is snel op locatie te lanceren en was in dit geval de snelste optie. 

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Eenmaal op de aangegeven locatie aangekomen bleek het niet te gaan om een zwemmer in problemen maar om twee kajakkers die ver op zee aan het vissen waren. De kajakkers verkeerde in goede gezondheid en daarom kon de reddingboot al snel weer retour station.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij