Twee identieke zoekacties in onstuimig weer

Twee identieke zoekacties in onstuimig weer

27 december 2020

Vanmiddag omstreeks 12:00u. is de reddingboot Paul Johannes van KNRM station Noordwijk gealarmeerd voor een surfer in problemen ter hoogte van beachclub Zilt in Katwijk. De surfer was daar met zijn surfboard te water gegaan maar werd daarna door omstanders niet meer waargenomen. 

Voor de zoekactie alarmeerde de Kustwacht meerdere eenheden omdat de watertemperatuur, harde wind en ruwe zee een verhoogd risico met zich mee bracht. Zo werden KNRM station Katwijk, KNRM station Noordwijk en het Donier Kustwacht vliegtuig voor de zoekactie ingezet.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Vlak na lancering van de Noordwijkse reddingboot Paul Johannes werd de surfer door het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM station Katwijk op het strand van Katwijk aangetroffen waarna de zoekactie in Katwijk werd afgeschaald. 

Het Donier Kustwachtvliegtuig trof na de eerste zoekactie ter hoogte van Grand Hotel Huisterduin in Noordwijk nog een surfer aan waarvan het vermoeden bestond dat de surfer in problemen was. De Noordwijkse en Katwijkse reddingsboten zijn daarop een nieuwe zoekactie gestart. Ook deze surfer werd door het Noordwijkse kusthulpverleningsvoertuig (KHV) op het strand aangetroffen. Waarna de hulpdiensten weer retour station konden.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij