Prio 1 en Prio 2 alarmering op een dag

Prio 1 en Prio 2 alarmering op een dag

20 februari 2021

Afgelopen zaterdag is het kusthulpverleningsvoertuig van KNRM station Noordwijk twee keer gealarmeerd ter assistentie van de ambulancedienst. 

De eerste melding omstreeks 14:40u. betrof een prio 1 alarmering voor een persoon onwel in het noordelijk duingebied van Noordwijk.
De bemanning van het kusthulpverleningsvoertuig is goed bekend in het duingebied en het kusthulpverleningsvoertuig is speciaal ontwikkeld om ook door moeilijk begaanbaar terrein te rijden. Omdat het vermoeden bestond dat de persoon zich op verhard terrein bevond is het ambulancevoertuig achter het kusthulpverleningsvoertuig aangereden. Het kusthulpverleningsvoertuig wist de persoon al snel te vinden die zich inderdaad op verhard terrein bevond waardoor het kusthulverleningsvoertuig al snel weer retour station kon.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De tweede melding (prio 2) kwam binnen om ca. 18:18u. Deze alarmering betrof een persoon die zich op het strand flink had verstapt waardoor de persoon letsel aan de enkel opliep.
Het kusthulpverleningsvoertuig heeft de ambulancemedewerkers bij strandafrit 19 opgehaald en is daarna naar de opgegeven locatie gereden. Ter plaatse hebben de ambulancemedewerkers de persoon onderzocht waarna de persoon door het kusthulpverleningsvoertuig naar een eigen voertuig kon worden overgebracht. De partner van de persoon kon zelf het transport naar het ziekenhuis verzorgen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij