Skip to main content

Onwel wording wordt reanimatie

Datum: maandag 22 februari 2021 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Vanmiddag omstreeks 12:30u. is het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM station Noordwijk gealarmeerd ter assistentie van de ambulancedienst in het noordelijk duingebied van Noordwijk.

Op De Oorlogsweg was een voetganger tijdens een duinwandeling onwel geraakt waarna door omstanders alarm werd geslagen.
Het KNRM kusthulpverleningsvoertuig heeft de ambulancemedewerkers en hun materieel op een vooraf afgesproken locatie opgehaald waarna het kusthulpverleningsvoertuig met spoed naar de opgegeven locatie is gereden. Eenmaal ter plaatse bleek de persoon niet meer bij kennis en werd het een reanimatie. De ambulancemedewerkers hebben in samenwerking met de KNRM bemanning de reanimatie met spoed opgestart terwijl een tweede ambulance ter ondersteuning werd bijgeroepen. De tweede ambulance had enige tijd nodig om ter plaatse te komen waardoor de ambulancemedewerkers en KNRM bemanning volledig op elkaar waren aangewezen. 

Deze gezamenlijke inspanning gaf tijdens het reanimeren een positief resultaat waarna ook de tweede ambulance arriveerde. De persoon werd in een van de ambulances geplaatst en is onder begeleiding van het kusthulpverleningsvoertuig het duingebied uitgereden waarna de persoon met spoed richting het ziekenhuis kon worden overgebracht.

Hoe het de persoon op dit moment vergaat is bij ons onbekend.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.