Skip to main content

Valentijn 1990 - 2021

Datum: zondag 14 februari 2021 | Sectie: Noordwijk aan Zee

KNRM station Noordwijk was in 1990 het eerste reddingsstation dat een nieuw type reddingboot kreeg met de naam Valentijn. Alle gebouwde reddingboten van dit type werden later ondergebracht onder de noemer de Valentijn-klasse. 

Omdat de Valentijn klasse door de reddingboot bemanningen werd geroemd om zijn zeewaardigheid werd ervoor gekozen om dit type schip door te ontwikkelen tot de Valentijn-2000 klasse.

In 2007 werd de Noordwijkse reddingboot Valentijn daarom vervangen door de huidige reddingboot uit deze nieuwe klasse genaamd reddingboot Paul Johannes. 

Op dit moment heeft de KNRM weer acht nieuwe type reddingboten in aanbouw onder de noemer Van Wijk-klasse. Feitelijk is ook dit type reddingboot weer een doorontwikkeling van de bestaande Valentijn-2000 klasse. 

U zult begrijpen dat Valentijn een speciaal plekje in het hart van onze bemanning blijft.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.