Valentijn 1990 - 2021

Valentijn 1990 - 2021

14 februari 2021

KNRM station Noordwijk was in 1990 het eerste reddingsstation dat een nieuw type reddingboot kreeg met de naam Valentijn. Alle gebouwde reddingboten van dit type werden later ondergebracht onder de noemer de Valentijn-klasse. 

Omdat de Valentijn klasse door de reddingboot bemanningen werd geroemd om zijn zeewaardigheid werd ervoor gekozen om dit type schip door te ontwikkelen tot de Valentijn-2000 klasse.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

In 2007 werd de Noordwijkse reddingboot Valentijn daarom vervangen door de huidige reddingboot uit deze nieuwe klasse genaamd reddingboot Paul Johannes. 

Op dit moment heeft de KNRM weer acht nieuwe type reddingboten in aanbouw onder de noemer Van Wijk-klasse. Feitelijk is ook dit type reddingboot weer een doorontwikkeling van de bestaande Valentijn-2000 klasse. 

U zult begrijpen dat Valentijn een speciaal plekje in het hart van onze bemanning blijft.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij