Skip to main content

Persoon te water blijkt oefenpop

Datum: vrijdag 06 september 2019 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Vanmorgen omstreeks 07:30u. werden de hulpdiensten van KNRM station Noordwijk, reddingsbrigade Noordwijk, ambulancedienst en strandpolitie gealarmeerd voor een persoon te water.

De strandpolitie was als eerste ter plaatse en besloot de persoon onmiddellijk uit zee te trekken. Eenmaal bij de ‘persoon’ keken de agenten raar op, het betrof namelijk geen menselijk lichaam maar een pop. De pop is een oefenobject die in de scheepvaart wordt gebruikt voor veiligheidsoefeningen. Waarschijnlijk is een van de poppen bij een oefening kwijtgeraakt en in Noordwijk aangespoeld. Van een afstand is het moeilijk te zien of het een pop betreft of daadwerkelijk een menselijk lichaam en daarom zijn de agenten toch te water gegaan. Na de afmelding van de politie zijn alle aanrijdende hulpdiensten retour station gegaan. De agenten hebben de pop voor verhoor naar het bureau meegenomen en konden zich al lachend van hun natte kleding ontdoen ;-)

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.