Persoon te water blijkt oefenpop

6 september 2019

Vanmorgen omstreeks 07:30u. werden de hulpdiensten van KNRM station Noordwijk, reddingsbrigade Noordwijk, ambulancedienst en strandpolitie gealarmeerd voor een persoon te water.

De strandpolitie was als eerste ter plaatse en besloot de persoon onmiddellijk uit zee te trekken. Eenmaal bij de ‘persoon’ keken de agenten raar op, het betrof namelijk geen menselijk lichaam maar een pop. De pop is een oefenobject die in de scheepvaart wordt gebruikt voor veiligheidsoefeningen. Waarschijnlijk is een van de poppen bij een oefening kwijtgeraakt en in Noordwijk aangespoeld. Van een afstand is het moeilijk te zien of het een pop betreft of daadwerkelijk een menselijk lichaam en daarom zijn de agenten toch te water gegaan. Na de afmelding van de politie zijn alle aanrijdende hulpdiensten retour station gegaan. De agenten hebben de pop voor verhoor naar het bureau meegenomen en konden zich al lachend van hun natte kleding ontdoen ;-)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij