Skip to main content

Grote zoekactie naar stand up paddle boarder Noordwijk

Datum: zondag 01 november 2020 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Zondagmiddag omstreeks 16:52u. zijn een groot aantal hulpdiensten gealarmeerd voor een vermiste stand up paddle boarder. Een omstander had een persoon met zijn board ter hoogte van de vuurtoren van Noordwijk de zee in zien gaan en verloor de persoon na enige tijd uit het oog.
Dit gaf de omstander een ongerust gevoel waardoor hij er melding van maakte.

Gezien de serieuze melding, watertemperatuur, schemering en relatief  slechte weersomstandigheden alarmeerde de Kustwacht voor de zoekactie een groot aantal hulpdiensten. Zo werden KNRM station Noordwijk, KNRM station Zandvoort, KNRM station Katwijk, De Noordwijkse Reddingsbrigade, Strandpolitie Noordwijk en de NHV/SAR helikopter ingezet.

Rond 18:45u. werd op een parkeerplaats in de buurt van de Noordwijkse vuurtoren een voertuig aangetroffen die gezien zijn surf gerelateerde kenmerken wel eens van de vermiste persoon kon zijn. De politie heeft daarop contact met de eigenaar van het voertuig opgenomen. De eigenaar van het voertuig was zich van geen kwaad bewust en kon de politie bevestigen dat hij met zijn SUP regelmatig grote afstanden aflegt en dit keer van Noordwijk naar Zandvoort was gaan suppen. Hierop werd de zoekactie rond 20:00u. gestaakt en konden alle hulpdiensten retour station.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.