Grote zoekactie naar stand up paddle boarder Noordwijk

Grote zoekactie naar stand up paddle boarder Noordwijk

1 november 2020

Zondagmiddag omstreeks 16:52u. zijn een groot aantal hulpdiensten gealarmeerd voor een vermiste stand up paddle boarder. Een omstander had een persoon met zijn board ter hoogte van de vuurtoren van Noordwijk de zee in zien gaan en verloor de persoon na enige tijd uit het oog.
Dit gaf de omstander een ongerust gevoel waardoor hij er melding van maakte.

Gezien de serieuze melding, watertemperatuur, schemering en relatief  slechte weersomstandigheden alarmeerde de Kustwacht voor de zoekactie een groot aantal hulpdiensten. Zo werden KNRM station Noordwijk, KNRM station Zandvoort, KNRM station Katwijk, De Noordwijkse Reddingsbrigade, Strandpolitie Noordwijk en de NHV/SAR helikopter ingezet.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Rond 18:45u. werd op een parkeerplaats in de buurt van de Noordwijkse vuurtoren een voertuig aangetroffen die gezien zijn surf gerelateerde kenmerken wel eens van de vermiste persoon kon zijn. De politie heeft daarop contact met de eigenaar van het voertuig opgenomen. De eigenaar van het voertuig was zich van geen kwaad bewust en kon de politie bevestigen dat hij met zijn SUP regelmatig grote afstanden aflegt en dit keer van Noordwijk naar Zandvoort was gaan suppen. Hierop werd de zoekactie rond 20:00u. gestaakt en konden alle hulpdiensten retour station.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij