Skip to main content

Drenkeling aangetroffen

Datum: dinsdag 16 augustus 2022 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Dinsdagmiddag omstreeks 16:05 uur is het kusthulpverleningsvoertuig van KNRM station Noordwijk gealarmeerd voor een reanimatie van een drenkeling ter hoogte van Langevelderslag in Noordwijk.

Voetgangers troffen de drenkeling tijdens een strandwandeling aan in zee en belde 112. De voetgangers hebben de drenkeling uit zee gehaald waarna de hulpdiensten ter plaatse kwamen en de reanimatie werd opgestart. Voor de actie werden verschillende hulpdiensten gealarmeerd zoals de ambulancedienst, trauma helikopter, strandpolitie, Noordwijkse Reddingsbrigade, KNRM Katwijk aan Zee en KNRM Noordwijk aan Zee. 

De trauma-arts heeft de reanimatie kort na zijn aankomst beëindigd. De drenkeling bleek overleden. Een schouwarts en forensische dienst zijn na het overlijden ter plaatse gekomen en hebben de overledene op het strand onderzocht. Na het onderzoek is de familie van de overledene in kennis gesteld en is de overledene van het strand gereden en aan de uitvaartzorg overgedragen. De exacte toedracht van de verdrinking is nog onduidelijk. 

Wij wensen de familie en vrienden heel veel sterkte met het verlies van hun dierbare.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.