Drenkeling aangetroffen

16 augustus 2022

Dinsdagmiddag omstreeks 16:05 uur is het kusthulpverleningsvoertuig van KNRM station Noordwijk gealarmeerd voor een reanimatie van een drenkeling ter hoogte van Langevelderslag in Noordwijk.

Voetgangers troffen de drenkeling tijdens een strandwandeling aan in zee en belde 112. De voetgangers hebben de drenkeling uit zee gehaald waarna de hulpdiensten ter plaatse kwamen en de reanimatie werd opgestart. Voor de actie werden verschillende hulpdiensten gealarmeerd zoals de ambulancedienst, trauma helikopter, strandpolitie, Noordwijkse Reddingsbrigade, KNRM Katwijk aan Zee en KNRM Noordwijk aan Zee. 

De trauma-arts heeft de reanimatie kort na zijn aankomst beëindigd. De drenkeling bleek overleden. Een schouwarts en forensische dienst zijn na het overlijden ter plaatse gekomen en hebben de overledene op het strand onderzocht. Na het onderzoek is de familie van de overledene in kennis gesteld en is de overledene van het strand gereden en aan de uitvaartzorg overgedragen. De exacte toedracht van de verdrinking is nog onduidelijk. 

Wij wensen de familie en vrienden heel veel sterkte met het verlies van hun dierbare.