Reddingbootbemanning bezorgt kerstbroden

Reddingbootbemanning bezorgt kerstbroden

24 december 2022

De laatste oefendag van het jaar is niet alleen een bijzondere voor de vrijwillige reddingbootbemanning maar zeker ook voor de bemanning van de ankerliggers voor de Zeeuwse kust.

Zo’n 20 km uit de kust van Walcheren ligt het ankergebied Steenbank. Als de reddingboot daar naar toe gestuurd wordt dan is het vaak om zieken of gewonden van boord van een van de voor anker liggende zeeschepen te halen. In vaktermen heet dat een MEDEVAC.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs: mensen die met donaties en giften, testamenten of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken.

Meer informatie Word donateur

Vandaag was de aanleiding voor ons bezoek een stuk vrolijker. De redders van KNRM-reddingstation Neeltje Jans hadden reddingboot Koopmansdank namelijk volgestouwd met kerstbroden*. 

De zeelui die aan boord van de ankerliggers verblijven vieren kerst ver van huis en zonder familie. Ze liggen soms al weken voor de Zeeuwse kust te wachten op lading en van boord kunnen ze niet. Wat is er dan leuker dan een beetje afleiding in de vorm van een bezoekje van een reddingboot. Als die dan ook nog eens kerstbroden uitdeelt dan is dat voor iedereen een mooi begin van de feestdagen.

* De kerstbroden zijn beschikbaar gesteld door International Food Services en kosteloos geleverd door Koolwijk Shipstores. Waarvoor hartelijk dank!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij