Skip to main content

Oefening met duikers

Datum: zaterdag 26 september 2015 | Sectie: Neeltje Jans

Op zaterdagmiddag is er samen met de stations Breskens en Westkapelle en duikers van de Nederlandse Onderwatersport Bond een oefening gedraaid...

Door duikers van de Nederlandse Onderwatersport Bond was er op zaterdagmiddag 26 september een oefening bedacht waarbij de KNRM hen te hulp zou schieten. Hieraan namen de reddingboten Fred en Koopmansdank van Neeltje Jans, Uly van Westkapelle en Zeemanshoop van Breskens deel.

Vanaf duik schip Admiraal waren zo´n tiental duikers te water gegaan welke in problemen waren geraakt. De ziekteverschijnselen varieerden van onderkoeling tot caissonziekte. Door diverse reddingstechnieken toe te passen zijn er acht duikers in veiligheid gebracht en is er een zoekactie op touw gezet om de overige twee op te sporen. Na zo´n vijftien minuten in formatie te hebben gezocht, zijn de twee veilig op het strand aangetroffen.

Na afloop was er op het reddingsstation nog uitleg over de duikuitrusting.

Het was voor alle partijen een leerzame oefening met een heerlijk najaarszonnetje.

Foto´s met dank aan Jan de Koning

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.