Skip to main content

Zeiljacht achter veiligheidslijn

Datum: zaterdag 26 september 2015 | Sectie: Neeltje Jans

Op zaterdagavond komt via het beveiligingsbedrijf van de Oosterscheldekering de melding binnen dat er een zeilschip achter de veiligheidslijn is terecht gekomen...

Rond de klok van vijf voor half tien 's avonds komt de melding binnen bij de bemanning van reddingsboot Koopmansdank dat er een vaartuig in de veiligheidslijn van de Oosterscheldekering zit. Het betreft het deel Schaar aan de Noordzijde van het werkeiland Neeltje Jans.

Eenmaal ter plaatse treft de bemanning van de Koopmansdank het 14 meter lange Duitse zeiljacht 3 Bees aan met vier opvarenden. Na het zeiljacht langszij te hebben genomen en de opvarenden te hebben gehoord is het jacht door een zo genaamd corridor weer naar de juiste (veilige) zijde van de veiligheidslijn gesleept.

Na het vervolg van de reis te hebben doorgenomen met de opvarenden van de 3 Bees is de Koopmansdank weer terug gekeerd naar haar ligplaats in de Buitenhaven van Neeltje Jans.

De veiligheidslijn is een lijn samengesteld uit een lijn, anker tonnen en tussenliggende vlotjes. Deze lijn is voor schepen en zwemmers een laatste redmiddel om niet onder de Oosterscheldekering terecht te komen, omdat dit een zeer gevaarlijke plaats is. Wanneer je hier met een boot in geval van nood toch terecht komt kan je er door een opening in de veiligheidslijn weer uit komen. De opening zijn twee stukken veiligheidslijn die met een onderliggende afstand van zo´n 25 meter elkaar overlappen en waar je parallel aan lijn tussendoor kan varen.

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.