Skip to main content

Koopmansdank vaart uit voor een medische evacuatie

Datum: dinsdag 30 mei 2017 | Sectie: Neeltje Jans

Reddingboot Koopmansdank is dinsdagmiddag uitgevaren voor een medische evacuatie (Medevac) op de Noordzee.

Om 15:01 uur kwam er een melding binnen van een 40m lang Zweeds tallship dat er een jonge vrouw zou zijn gevallen op een anker ketting en rugklachten had. In overleg met het kustwachtcentrum in Den Helder is besloten de vrouw voor controle naar een ziekenhuis te halen. Het schip was bezig aan haar terugreis naar Zweden.

Rond 16:10 uur was de Koopmansdank ter plaatse en heeft een drietal opstappers afgezet op het Zweedse zeilschip. Omdat het niet verstandig was de patiënte zelf te laten overstappen is zij in een brancard gelegd en overgezet op de Koopmansdank.

Omstreeks 16:45 uur was alles gereed voor vertrek terug naar Neeltje Jans en is er een ambulance besteld om de patiënte vanaf de haven naar het ziekenhuis in Goes te brengen. Ook is er één van de officieren van het zeilschip meegegaan om de patiënte bij te staan met het vervolg van haar reis.

Rond 17:20 uur kon de patiënte op het boothuis worden over gedragen aan de reeds gereeedstaande ambulance.

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.