Skip to main content

Vaartuig met gebroken mast en brand aan boord

Datum: woensdag 31 mei 2017 | Sectie: Neeltje Jans

Op woensdagmiddag 31 mei is de reddingsboot Fred opgeroepen voor een vaartuig met tuigage problemen op de Oosterschelde.

De melding kwam om 15:14 uur binnen. Nog voordat de bemanning was uitgevaren kwam de volgende melding binnen dat er in de buurt van Stavernisse brand aan boord van een motorboot zou zijn. Hierop is naast de Fred ook de reddingsboot Koopmansdank de door sluis geschut en die kant op gevaren. gelukkig kregen de de redders van Neeltje Jans al vrij snel het bericht dat de situatie onder controle was en een berger samen met de brandweerboot van Stavernisse het bootje veilig in de haven zou afmeren.

De Koopmansdank en de Fred hebben gezamelijk het bootje met de gebroken mast geholpen. De Koopmansdank heeft het zeiljacht langzij genomen nadat de mast en de bijhorende tuigage veilig opgebonden was. Herna is het zeiljacht afgemeerd aan de wachtsteiger voor de Zandkreeksluis.

Her is de mast met alle bijhorende zaken uit het water getilt en op de steiger gelegd. De eigenaar zou zelf voor de rest van de afhandeling zorgen.

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.