Topdrukte voor KNRM Neeltje Jans met Hemelvaarts weekend

28 mei 2017

Dit Hemelvaarts weekend is KNRM station Neeltje Jans maar liefst zeven keer in acitie gekomen.

De eerste oproep voor reddingsboot Fred was op donderdagavond 25 mei om 20:22 uur voor een zeiljacht dat net naast de geul aan de grond was gelopen bij de haven ingang van Roompot Marina.

De tweede oproep kwam op vrijdagochtend 26 mei om 7:37 uur voor reddingsboot Koopmansdank, wederom was een zeiljacht vastgelopen. Dit maal op zandplaat Hompels.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Op zaterdagochtend 27 mei rond 9:06 uur werd de Koopmansdank opgeroepen voor een zeiljacht aan de grond op de zelfde zandbank als voorgaande dag.

De tweede actie van die dag kwam rond 20:31 uur voor een zeiljacht dat kampte met een lege accu. Hier heeft de Koopmansdank het jacht in de voorhaven langszij genomen en is het gelukt de motor weer te starten met een start accu van de Koopmansdank waarna het zeiljacht zelf zijn weg weer kon vervolgen naar de Oosterschelde.

De derde actie die dag kwam rond 23:16 uur voor reddingsboot Koopmansdank voor een zeiljacht met motor storing.

Tijdens de derde oproep van die dag kwam er een vierde melding binnen om 23:53 uur, dit maal voor reddingsboot Fred, in de reddingslijn van de Roompot lag een zeiljacht vast in de lijn. De bemanning was snel terplaatse en mede door de kentering van het tij lukte het al snel de lijn achter het roer vandaan te krijgen.

De zevende actie dit weekend vond plaats op zondagmorgen 28 mei om 11:07 uurvoor reddingsboot Koopmansdank. Het zeiljacht dat vorige avond al hulp had gehad tijdens de derde actie is door de bemanning van de Koopmansdank naar Neeltje Jans gesleept en veilig afgemeerd aan de passanten steiger.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij