Skip to main content

Kitesurfer in problemen

Datum: zaterdag 14 november 2015 | Sectie: Neeltje Jans

Door de plots wegvallende wind is een kitesurfer in problemen geraakt...

Zaterdagmiddag 15:37 uur is de bemanning van reddingboot Koopmansdank opgepiept voor een surfer in problemen.

Tussen Vrouwenpolder en de Banjaard zou een kitesurfer drijven welke in problemen was geraakt, een vriend zou al veilig terug op het strand staan. Volgens de melding zou de surfer iets rood aan of bij hebben. Dit kenmerk was voor de redders een makkelijke kleur om te vinden. Vanaf de Banjaard richting Vrouwenpolder varend was de rode kite al snel gelokaliseerd. Gelukkig was de surfer ook bij zijn kite gebleven waardoor verder zoeken niet nodig was. Nadat de surfer via de drenkelingenklep met uitrusting aan boord was genomen bleek dat de groep niet uit twee maar uit vier personen bestond. Er zouden dus nog twee missen als er maar één veilig op het strand zou staan. Hierop is er verder gevaren, op zoek naar de andere kitesurfers. In de tussentijd is de surfer verzorgd door de opstappers van de Koopmansdank. Een aantal strandvakken verder was reeds een Ambulance gearriveerd op de overgang. Na contact te hebben opgenomen met deze Ambulance bleek dat de drie kitesurfers aldaar aanwezig waren en in goede gezondheid verkeerden. Er was enkel een te hulp geschoten omstander met een nat pak die is nagekeken door het personeel van de ambulance. Na de geredde kitesurfer te hebben afgezet bij zijn vrienden kon de Koopmansdank weer terug naar haar ligplaats op Neeltje Jans.

Doordat de wind was weggevallen was het terug surfen naar de kust niet meer mogelijk. Omdat de overgebleven zwakke wind ook nog aflandig was zou je dus nooit de kust meer kunnen bereiken. Ga dus nooit met aflandige wind surfen! In geval van nood blijf bij je uitrusting, deze is groot en steekt boven het water uit wat beter zichtbaar is voor een reddingboot. Heb je bij aanschaf van je uitrusting de keuze, kies dan een opvallende felle kleur dit vergroot je kans en snelheid op terugvinden aanzienlijk!

Voor meer tips kijk ook eens bij kitesurf tips

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.