Drie alarmeringen in de afgelopen 24 uur.

15 augustus 2019
Neeltje Jans

Drie alarmeringen in de afgelopen 24 uur.

De afgelopen 24 uur gingen de piepers van de bemanning van KNRM Neeltje Jans drie keer af. Het begon gisteravond toen er alarm werd geslagen voor een kitesurfer die door de aflandige wind niet meer in staat was zelfstandig het strand te bereiken. Gelukkig bleek net na vertrek uit de haven dat het slachtoffer toch zelf en in goede gezondheid het strand had bereikt.

Vanmorgen vroeg ging de pieper omdat er ter hoogte van Colijnsplaat een EPIRB was geactiveerd. Er kon geen contact kon worden gelegd met de eigenaar hierop heeft de kuswacht de bemanning van de Fred gealarmeerd.Omdat de frequentie van een EPIRB kan worden uit gepeild met de apparatuur van de Koopmansdank is ook zij meegegaan. Later bleek dat het om een ongewenste activering ging.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Net voor de middag werd de bemanning gealarmeerd voor twee duikers die in de problemen waren gekomen op de Oosterschelde ter hoogte van Burghsluis. Met de hulp van collega duikers waren zij bij aankomst van de Fred al bijna bij de dijk. Hier stond reeds ambulancepersoneel klaar om ze op te vangen. Vanaf de Fred is een bemanningslid te water gegaan om de slachtoffers te assisteren. De slachtoffers zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij