Bemanning van de Koopmansdank weet te voorkomen dat het jacht door de stroming tegen de Oosterscheldekering wordt gedrukt.

17 juni 2019
Neeltje Jans

Bemanning van de Koopmansdank weet te voorkomen dat het jacht door de stroming tegen de Oosterscheldekering wordt gedrukt.

Gistermiddag is de bemanning van de Koopmansdank gealarmeerd voor een jacht in de problemen ter hoogte van de Oosterscheldekering. De bemanning van het jacht was gedesoriënteerd en hierdoor onverhoopt achter de veiligheidslijn terecht gekomen.

Doordat het nog opkomend water was stond de stroming richting de Oosterschelde kering, dit veroorzaakte een enorm gevaarlijke situatie. De bemanning van het jacht werd verast door de sterkte van deze stroming en dreigde tegen de kering te worden gedrukt. Door snel handelen van de bemanning van de Koopmansdank kon dit gelukkig worden voorkomen.

Eén van onze bemanningsleden is overgestapt en heeft het jacht onder begeleiding van de Koopmansdank weer naar veilig water gevaren en afgemeerd in de haven.

Om er zeker van te zijn dat de veiligheidslijn niet beschadigd was is deze gecontroleerd door de bemanning van de van de Koopmansdank. Toen bleek dat alles in orde was zijn zij teruggekeerd naar het station.