Skip to main content

Twee keer alarm voor een surfer in de problemen

Datum: vrijdag 14 juni 2019 | Sectie: Neeltje Jans

Donderdag 13 Juni j.l. is de bemanning van KNRM Neeltje Jans twee keer gealarmeerd voor kitesurfers in de problemen. De eerste melding kwam binnen via één van onze oplettende bemanningsleden die over de Oosterscheldekering reed en een surfer zag die al een flink stuk was afgedreven. De door hem gewaarschuwde kustwacht heeft direct de bemanning van de Koopmansdank gealarmeerd.

Door het opkomende water bestond de kans dat de surfer richting de kering zou drijven. Gelukkig werd het slachtoffer snel gevonden en door de bemanning uit het water gehaald. Nadat zeker was dat hem niets mankeerde is zijn materiaal aan boord genomen en is de bemanning met het slachtoffer retour station gegaan.

De tweede melding kwam nadat een surfer zich meldde bij de schipper. Twee kite surfers bleken verrast door sterke wind en eén van hen had zijn kite laten gaan. Hiermee werd voorkomen dat zij zelf in de problemen kwamen maar het materiaal dreef af richting zee. De schipper heeft overlegd met de kustwacht en er werd besloten om de bemanning nogmaals te alarmeren om het materiaal uit het water te halen. Ronddrijvend materiaal zou wellicht opnieuw meldingen kunnen opleveren.

Er zijn meerdere zoekslagen gemaakt maar helaas werd het materiaal niet aangetroffen. Uiteindelijk is besloten terug te keren naar het station waar de Koopmansdank en haar bemanning snel weer gereed waren voor een volgende actie.

Wind: Zuid 6 Beaufort

Temperatuur water: 16 graden Celsius

Zicht: >10 Nm

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.