Skip to main content

De stoel van Nicoline

Datum: donderdag 20 april 2023 | Sectie: Neeltje Jans

Al jaren waren ze donateur van de KNRM, beide hadden ze een verleden in de scheepvaart. En toen overleed ze vorig jaar; zijn vrouw Nicoline. Niet onverwacht en alles hadden ze al wel besproken; de uitvaart en hoe het verder moest.

Maar diep van binnen wilde Arnold eigenlijk een soort blijvende herinnering; iets tastbaars…

Kort na haar overlijden viel zijn oog op een mailing van de KNRM. Het ging over het schenken van een nieuw type stoelen voor de reddingboten.

Hé dat is leuk dacht hij. Ik stel me zo voor dat ik dan op de bank zit met een borreltje als ergens de pieper gaat, de bemanning van de reddingboot aan boord stapt en dat dan de een tegen de ander zegt: ’ga jij maar op de stoel van Nicoline zitten’.

Zomaar wat flarden uit het gesprek dat we hadden toen Arnold aan boord van reddingboot Koopmansdank een naamplaatje op ‘de stoel van Nicoline’ aanbracht. Een blijvende herinnering want ook als de reddingboot -in het kader van het vlootvernieuwingsplan- over een aantal jaren vervangen zal worden dan krijgen de stoelen een plaatsje in de nieuwe reddingboot.

Ook ‘de stoel van Nicoline’!

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.