Skip to main content

En toen werd het stil...

Datum: dinsdag 15 augustus 2023 | Sectie: Neeltje Jans

Oorverdovend stil zo noemt ze het zelf. Niet te bevatten, hij was nog zo jong en er waren nog zoveel plannen. Aan het woord is Annie Dingemanse de partner van Jan Wijkhuijs. 

Samen met haar zus en zwager is ze op het reddingstation en op de kade staat een boottrailer in de zon. Een bijzondere trailer want als je goed kijkt staat er op dat deze ‘aangeschaft is uit de nalatenschap van Jan Wijkhuijs uit Koudekerke’.

Het was een grote wens van Jan om een deel van zijn nalatenschap te schenken aan de KNRM. En deze boottrailer is daar een onderdeel van. De trailer draagt een reserve reddingboot die o.a. gebruikt kan worden voor oefening en als extra reddingboot voor de Zeeuwse reddingstations. 

Het mag dan stil geworden zijn. Jan zijn naam staat voor altijd op deze boottrailer, blijvend zichtbaar op de Zeeuwse wegen waar hij zelf altijd zo graag op fietste.

Daar staan wij graag even bij stil!

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.