Skip to main content

Zeiljacht met roerproblemen

Datum: zaterdag 18 juni 2022 | Sectie: Medemblik

Zaterdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en KNRM Andijk uitgevaren voor een zeiljacht met roerproblemen op het IJsselmeer. Onder begeleiding van de reddingboten is het zeiljacht veilig afgemeerd in de Pekelharinghaven van Medemblik.

Rond 15.30 uur komt een melding binnen bij de Kustwacht in Den Helder van een zeiljacht met roerproblemen op het IJsselmeer. Het zeiljacht bevindt zich op de moment ten zuiden van het Vogeleiland de Kreupel op het IJsselmeer. De reddingboten van KNRM Medemblik en KNRM Andijk worden gealarmeerd.

Reddingboot 't Span komt als eerste ter plaatse en zet opstappers over. Er wordt een sleepverbinding gemaakt met de reddingboot en door een noodoplossing is het zeiljacht redelijk in het spoor achter de reddingboot te houden. Voor de haven van Medemblik neemt reddingboot Bernardine het zeiljacht langszij en meert deze af in de Pekelharinghaven van Medemblik alwaar de gegevens opgenomen worden. Hierna kunnen beide reddingboten weer terug naar hun boothuis.

Tijdstip: 15:35 uur
Wind: Noord 3 Beaufort
Actie: 12 - 2022

 

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.