Zeiljacht met roerproblemen

Zeiljacht met roerproblemen

18 juni 2022
Medemblik

Zaterdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en KNRM Andijk uitgevaren voor een zeiljacht met roerproblemen op het IJsselmeer. Onder begeleiding van de reddingboten is het zeiljacht veilig afgemeerd in de Pekelharinghaven van Medemblik.

Rond 15.30 uur komt een melding binnen bij de Kustwacht in Den Helder van een zeiljacht met roerproblemen op het IJsselmeer. Het zeiljacht bevindt zich op de moment ten zuiden van het Vogeleiland de Kreupel op het IJsselmeer. De reddingboten van KNRM Medemblik en KNRM Andijk worden gealarmeerd.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Reddingboot 't Span komt als eerste ter plaatse en zet opstappers over. Er wordt een sleepverbinding gemaakt met de reddingboot en door een noodoplossing is het zeiljacht redelijk in het spoor achter de reddingboot te houden. Voor de haven van Medemblik neemt reddingboot Bernardine het zeiljacht langszij en meert deze af in de Pekelharinghaven van Medemblik alwaar de gegevens opgenomen worden. Hierna kunnen beide reddingboten weer terug naar hun boothuis.

Tijdstip: 15:35 uur
Wind: Noord 3 Beaufort
Actie: 12 - 2022

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij