Assistentie aan ambulance

9 juni 2022
Medemblik

Donderdagochtend is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik uitgevaren ter assistentie van de ambulancedienst in de Oosterhaven van Medemblik.

Net voor het middaguur komt er bij de meldkamer een melding binnen van een persoon die medische hulp nodig heeft, aan boord van een motorboot op het IJsselmeer. De motorboot is onderweg naar de haven van Medemblik.

Omdat de positie van de motorboot onduidelijk is en de boot zich mogelijk nog op het IJsselmeer bevindt wordt ook reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik meegealarmeerd met de ambulance.

Bij het uitvaren van de reddingboot wordt de betreffende boot aangetroffen in de havenmond van de Oosterhaven. De bemanning assisteert de opvarenden met het afmeren van de boot waarna opstappers overgezet worden om eerste hulp te verlenen.

De aanrijdende ambulance wordt naar de boot toegedirigeerd waarna het ambulancepersoneel de zorg voor de persoon overnemen. De bemanning wordt bedankt voor hun inzet en de reddingboot kan weer terug naar het boothuis.

Tijdstip: 11:55 uur
Wind: Westnoordwest 4 Beaufort
Actie: 10 - 2022