Assistentie aan ambulance

Assistentie aan ambulance

9 juni 2022
Medemblik

Donderdagochtend is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik uitgevaren ter assistentie van de ambulancedienst in de Oosterhaven van Medemblik.

Net voor het middaguur komt er bij de meldkamer een melding binnen van een persoon die medische hulp nodig heeft, aan boord van een motorboot op het IJsselmeer. De motorboot is onderweg naar de haven van Medemblik.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Omdat de positie van de motorboot onduidelijk is en de boot zich mogelijk nog op het IJsselmeer bevindt wordt ook reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik meegealarmeerd met de ambulance.

Bij het uitvaren van de reddingboot wordt de betreffende boot aangetroffen in de havenmond van de Oosterhaven. De bemanning assisteert de opvarenden met het afmeren van de boot waarna opstappers overgezet worden om eerste hulp te verlenen.

De aanrijdende ambulance wordt naar de boot toegedirigeerd waarna het ambulancepersoneel de zorg voor de persoon overnemen. De bemanning wordt bedankt voor hun inzet en de reddingboot kan weer terug naar het boothuis.

Tijdstip: 11:55 uur
Wind: Westnoordwest 4 Beaufort
Actie: 10 - 2022

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij