Skip to main content

Assistentie aan ambulance

Datum: donderdag 09 juni 2022 | Sectie: Medemblik

Donderdagochtend is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik uitgevaren ter assistentie van de ambulancedienst in de Oosterhaven van Medemblik.

Net voor het middaguur komt er bij de meldkamer een melding binnen van een persoon die medische hulp nodig heeft, aan boord van een motorboot op het IJsselmeer. De motorboot is onderweg naar de haven van Medemblik.

Omdat de positie van de motorboot onduidelijk is en de boot zich mogelijk nog op het IJsselmeer bevindt wordt ook reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik meegealarmeerd met de ambulance.

Bij het uitvaren van de reddingboot wordt de betreffende boot aangetroffen in de havenmond van de Oosterhaven. De bemanning assisteert de opvarenden met het afmeren van de boot waarna opstappers overgezet worden om eerste hulp te verlenen.

De aanrijdende ambulance wordt naar de boot toegedirigeerd waarna het ambulancepersoneel de zorg voor de persoon overnemen. De bemanning wordt bedankt voor hun inzet en de reddingboot kan weer terug naar het boothuis.

Tijdstip: 11:55 uur
Wind: Westnoordwest 4 Beaufort
Actie: 10 - 2022

 

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.