Vaartuig maakt water op IJsselmeer en zinkt

Vaartuig maakt water op IJsselmeer en zinkt

4 juni 2022
Medemblik

Zaterdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en KNRM Andijk uitgevaren voor een motorcruiser die water maakte op een paar mijl uit de kust van Andijk. De opvarenden konden gered worden, de twee honden zijn tot op heden nog vermist.

Zaterdag rond 15:00 uur komt het alarmerende bericht binnen op de pager dat er een vaartuig water maakt op het IJsselmeer in de buurt van Andijk. De opvarenden waren met hun pas gekochte motorcruiser onderweg van Andijk naar de Friese kust. Na een paar mijl ging het mis en door nog onbekende oorzaak maakte het vaartuig snel water.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Bij uitvaren van de reddingboten bleek hoe serieus de melding was. De drie opvarenden konden snel het schip verlaten, maar er waren ook nog twee honden vermist. Aanvankelijk was de positie van het schip nog vrij onduidelijk.

Al snel kwam een commerciele maritieme hulpverlener ter plaatse die de drie opvarenden uit het water haalde. Niet lang daarna kwamen ook reddingboot 't Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik ter plaatse.'t Span heeft de opvarenden overgenomen van de commerciele maritieme hulpverlener en ze overgebracht naar de haven van Andijk. Hier stond een ambulance klaar.

Reddingboot Bernardine heeft zich, samen met de commerciele maritieme hulpverlener, over het schip ontfermt en later nog wat persoonlijke eigendommen naar de haven van Andijk gebracht.

Tijdstip: 15:07 uur
Wind: Noordoost 4 Beaufort
Actie: 8 - 2022

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij