Maritieme hulpverlening voor zeiljacht met koelwaterproblemen

Maritieme hulpverlening voor zeiljacht met koelwaterproblemen

23 mei 2022
Medemblik

Geen noodsituatie, maar wel assistentie van een reddingboot benodigd. Daarvoor is het KNRM Helpt Assistentiecentrum in het leven geroepen. op 23 mei hebben de opvarenden van een zeiljacht met koelwaterproblemen hier dankbaar gebruik van gemaakt.

Met een vaste ligplaats in de haven van Medemblik kwamen deze zeilers er voor de haven van Medemblik dat de motor het niet meer deed. Via de havendienst is de melding bij de KNRM Helpt Assistentiecentrum terecht gekomen die de bemanning van KNRM-reddingboot Bernardine gealarmeerd heeft. 

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Omdat het zeiljacht ondertussen midden in het water dreef, heeft een passerend schip van de bruine vloot het jacht even op sleep meegenomen de haven. Aldaar heeft reddingboot Bernardine het jacht overgenomen en afgemeerd in de eigen box.

De opvarenden waren al donateur van de KNRM en na bedankt te worden voor de inzet, kon de reddingboot weer terug naar het reddingstation.

Tijdstip: 16.23 uur
Wind: Zuid 2 bft
Actie: 7 - 2022

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij