Skip to main content

Zeiljacht met motorstoring

Datum: zondag 19 juli 2020 | Sectie: Medemblik

Zondagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en Andijk uitgevaren voor een zeiljacht met motorstoring iets ten noorden van de haven van Medemblik. Het zeiljacht is naar de eigen ligplaats in de Pekelharinghaven gebracht. 

Zondag komt er omstreeks 14:00 uur een hulpvraag binnen bij de havenmeester van de Pekelharinghaven in Medemblik. Een vaste ligplaatshouder vaart op dat moment ten noorden van Medemblik en kampt met motorstoring. De hulpvraag wordt doorgezet naar het Kustwacht Centrum in Den Helder die op hun beurt de reddingboten van KNRM Medemblik en Andijk alarmeren.

Ongeveer 500 meter ten noord van het havenhoofd van Medemblik wordt het zeiljacht aangetroffen en maakt reddingboot Bernardine een sleepverbinding. Het zeiljacht wordt naar de vaste ligplaats gebracht alwaar de gegevens opgenomen worden. 

Tijdstip: 14:00 uur
Wind: West 3 bft
Actie: 23 - 2020

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.