Hulpverlening voor kust Medemblik aan omgeslagen catamaran

Hulpverlening voor kust Medemblik aan omgeslagen catamaran

3 juli 2020

Vrijdagmiddag omstreeks 14:30 uur zijn de reddingboten van KNRM Medemblik-Andijk uitgevaren voor assistentie ten Noorden van vuurtoren De Ven aan een zeiljacht waarvan een voorzeil (de Genua) niet meer gestreken kon worden.

Terwijl beide reddingboten onderweg gingen werd een tweede hulpverleningsvraag ontvangen voor een omgeslagen catamaran, ongeveer 1 mijl vanuit de kust van Medemblik. Reddingboot Bernardine zette daarop koers richting de omgeslagen catamaran terwijl ’t Span koers zette naar het andere zeiljacht.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Terplaatse gekomen bleek de catamaran inmiddels alweer overeind te liggen, maar het was dusdanig beschadigd dat het niet op eigen kracht verder kon. Reddingboot Bernardine nam het vervolgens op sleeptouw en bracht het naar het cat-strandje Bestevaer bij Medemblik.

Daarna keerde reddingboot Bernardine terug naar haar reddingstation in de Oosterhaven van Medemblik.

Tijdstip: 14:30 uur
Wind: Zuid-West  5 bft
Actie: 22 - 2020

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij