Skip to main content

Hulpverlening voor kust Medemblik aan omgeslagen catamaran

Datum: vrijdag 03 juli 2020 | Sectie: Medemblik

Vrijdagmiddag omstreeks 14:30 uur zijn de reddingboten van KNRM Medemblik-Andijk uitgevaren voor assistentie ten Noorden van vuurtoren De Ven aan een zeiljacht waarvan een voorzeil (de Genua) niet meer gestreken kon worden.

Terwijl beide reddingboten onderweg gingen werd een tweede hulpverleningsvraag ontvangen voor een omgeslagen catamaran, ongeveer 1 mijl vanuit de kust van Medemblik. Reddingboot Bernardine zette daarop koers richting de omgeslagen catamaran terwijl ’t Span koers zette naar het andere zeiljacht.

Terplaatse gekomen bleek de catamaran inmiddels alweer overeind te liggen, maar het was dusdanig beschadigd dat het niet op eigen kracht verder kon. Reddingboot Bernardine nam het vervolgens op sleeptouw en bracht het naar het cat-strandje Bestevaer bij Medemblik.

Daarna keerde reddingboot Bernardine terug naar haar reddingstation in de Oosterhaven van Medemblik.

Tijdstip: 14:30 uur
Wind: Zuid-West  5 bft
Actie: 22 - 2020

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.