Wederom zeiljacht met motorproblemen voor KNRM Medemblik

19 augustus 2017
andijk / medemblik

Zaterdagavond zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor een zeiljacht met motorstoring. Voor de haven van Medemblik is het zeiljacht langszij reddingboot 't Span genomen en naar het Regatta Centrum van Medemblik gesleept.

Voor de tweede dag op rij zijn de reddingboten van KNRM Medemblik gealarmeerd voor een zeiljacht met motorstoring. Dit keer betrof het een zeiljacht op het IJsselmeer met één opvarende die zeilend onderweg was naar Medemblik. De opvarende kwam erachter dat de motor niet meer wilde starten en gezien de harde Westenwind was het niet mogelijk om zeilend de haven te bereiken. Via de KNRM Helpt app heeft de schipper de hulp ingeroepen van de reddingboten.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Reddingboot 't Span uit Andijk en reddingboot Johanna Maria uit Medemblik varen uit naar de opgegeven positie. Op het moment van uitvaren bevindt het zeiljacht zich driekwart Mijl voor de kust van Andijk. Reddingboot 't Span komt als eerste ter plaatse en zet twee opstappers over. Er wordt besloten dat het zeiljacht zelf doorzeilt naar de haven van Medemblik. Vlak voor de haven neemt reddingboot 't Span het zeiljacht langszij en sleept deze naar het Regatta Centrum.

Samen met de bemanning van reddingboot Johanna Maria wordt het zeiljacht afgemeerd aan de meldsteiger. De gegevens worden opgenomen, waarna de reddingboten retour station gaan.

De KNRM Helpt app is vernieuwd! Download nu de alles-in-één app voor watersporters.

Tijdstip: 20:53 uur
Wind: Westzuidwest 5 Bft
Actie: 32-2017

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij