Explosie met gewonde aan boord van binnenvaartschip

15 augustus 2017
andijk / medemblik

Dinsdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor een slachtoffer na een explosie. Deze bevond zich aan boord van een binnenvaartschip op het IJsselmeer. De reddingbootbemanning heeft het ambulancepersoneel geassisteerd met het van boord halen van de man.

Op het IJsselmeer vindt een explosie plaats aan boord van een binnenvaartschip. Hierbij raakt één bemanningslid gewond. Op dat moment bevindt het schip zich ter hoogte van Stavoren, maar omdat de reddingboten van Hindeloopen al met een andere klus bezig zijn, worden de reddingboten van KNRM Medemblik gealarmeerd.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Vanwege een 'Prio 1 Medical Advice' spoedden reddingboot 't Span uit Andijk en reddingboot Johanna Maria uit Medemblik naar de opgegeven positie. Bij navraag blijkt het slachtoffer niet levensbedreigend gewond, maar moet wel zo snel mogelijk van boord gehaald worden. Het binnenvaartschip zet ondertussen koers naar de haven van Stavoren. Ook wordt er een ambulance naar de aanlegsteiger gedirigeerd.

Bij aankomst van de reddingboten heeft het ambulancepersoneel zich net ontfermd over het slachtoffer. Met vereende krachten wordt de persoon van boord gehaald zodat hij door de ambulance vervoerd kan worden naar een nabijgelegen ziekenhuis. Hierna keren de reddingboten retour naar de Noord-Hollandse kust.

Tijdstip: 15:59 uur
Wind: Zuidwest 1 Bft
Actie: 29-2017

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij