HOME

KNRM Medemblik volop aanwezig tijdens 24 uurs race

Vrijwillig bruggeld ophalen tijdens de finish van de 24 uurs race
Reddingboot Bernardine deelt koek uit tijdens de start van de 24 uurs race
Uitzicht vanaf reddingboot t Span op het deelnemersveld bij de finish
Broodjesverkoop zondagochtend op de Oosterhaven Medemblik
Boordjesverkoop zondagochtend op Westerhaven Medemblik
Vrijwillig bruggeld ophalen tijdens de finish van de 24 uurs race
Vrijwillig bruggeld ophalen tijdens de finish van de 24 uurs race
25-08-2017Medemblik / Andijk

De reddingboten van KNRM Medemblik zijn in het weekend van 25 tot en met 27 augustus volop aanwezig geweest van de 24 uurs race. Uiteraard waren de reddingboten oproepbaar voor calamiteiten, maar ook zijn er promotionele activiteiten verricht wat een leuke bijdrage heeft opgeleverd voor de KNRM.

De 24 uurs race is een zeilrace waar dit jaar 460 zeilboten aan deelnamen. Vrijdagavond wordt er vanuit 14 havens rond het IJssel- en Markermeer gestart om 24 uur later allemaal te eindigen in de haven van Medemblik. In de tussentijd moeten de zeilboten zoveel mogelijk mijlen afleggen.

Vrijdagavond heeft reddingboot Bernardine van KNRM station Medemblik met de burgemeester en een aantal havenmeesters koek uitgedeeld aan de deelnemers die starten vanuit de haven van Medemblik.

Zaterdagavond lag reddingboot Bernardine bij de Kwikkelse brug. Hier werd vrijwillig bruggeld voor de KNRM opgehaald bij de deelnemers. Reddingboot 't Span van KNRM station Andijk lag voor de haven om assistentie te verlenen aan zeilboten die niet op eigen gelegenheid de haven kunnen bereiken.

Zondagochtend zijn er broodjes verkocht door de bemanningsleden van station Medemblik. De opbrengst hiervan komt ook ten goede aan de KNRM. Uiteindelijk is er een mooi bedrag opgehaald voor de KNRM. 

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht