KNRM Medemblik volop aanwezig tijdens 24 uurs race

25 augustus 2017
medemblik / andijk

De reddingboten van KNRM Medemblik zijn in het weekend van 25 tot en met 27 augustus volop aanwezig geweest van de 24 uurs race. Uiteraard waren de reddingboten oproepbaar voor calamiteiten, maar ook zijn er promotionele activiteiten verricht wat een leuke bijdrage heeft opgeleverd voor de KNRM.

De 24 uurs race is een zeilrace waar dit jaar 460 zeilboten aan deelnamen. Vrijdagavond wordt er vanuit 14 havens rond het IJssel- en Markermeer gestart om 24 uur later allemaal te eindigen in de haven van Medemblik. In de tussentijd moeten de zeilboten zoveel mogelijk mijlen afleggen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Vrijdagavond heeft reddingboot Bernardine van KNRM station Medemblik met de burgemeester en een aantal havenmeesters koek uitgedeeld aan de deelnemers die starten vanuit de haven van Medemblik.

Zaterdagavond lag reddingboot Bernardine bij de Kwikkelse brug. Hier werd vrijwillig bruggeld voor de KNRM opgehaald bij de deelnemers. Reddingboot 't Span van KNRM station Andijk lag voor de haven om assistentie te verlenen aan zeilboten die niet op eigen gelegenheid de haven kunnen bereiken.

Zondagochtend zijn er broodjes verkocht door de bemanningsleden van station Medemblik. De opbrengst hiervan komt ook ten goede aan de KNRM. Uiteindelijk is er een mooi bedrag opgehaald voor de KNRM.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij