HOME

EHBO inzet in haven Medemblik

29-08-2017 medemblik

Dinsdagavond hebben de bemanningsleden van KNRM Medemblik Eerste Hulp verleend aan jonge dame met ademhalingsproblemen. Door de inzet van de bemanningsleden hoefde zij uiteindelijk niet naar een arts.

Tijdens de reguliere oefenavond vaart reddingboot Bernardine terug naar het boothuis in de haven van Medemblik. De bemanningsleden zien op de kade een dame van 14 jaar met ademhalingsproblemen. Een aantal bemanningsleden stappen van boord om te informeren of hulp benodigd is. De begeleider heeft geen EHBO-diploma en is blij met de assistentie.

Na beoordeling van de bemanningsleden blijkt ze behoorlijk kortademig te zijn, afgekoeld en medicatie te gebruiken vanwege een longziekte. Ze wordt opgewarmd met (reddings)dekens en met behulp van ademhalingsoefeningen lukt het om de ademhaling weer onder controle te krijgen. Omdat ze nog wat duizelig blijft wordt ze met de reddingboot teruggebracht naar het zeilschip waar ze vandaan komt. Daar wordt ze overgedragen aan haar eigen zorgkader en worden de bemanningsleden bedankt voor de hulpverlening.

Tijdstip: 21:45 uur
Wind: Noordoost 2 Bft
Actie: 33-2017

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht