Skip to main content

Wederom nachtelijke inzet voor KNRM Medemblik

Datum: zaterdag 05 mei 2018 | Sectie: Medemblik

Donderdagavond zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren vanwege een vuurpijl waargenomen vanuit Andijk. Na bijna twee uur zoeken is de inzet door het Kustwacht Centrum beëindigd.

Even voor middernacht wordt de bemanning van reddingboten 't Span uit Andijk en Bernardine uit Medemblik door het Kustwacht Centrum in Den Helder gealarmeerd vanwege een vuurpijl. De melder heeft vanuit Andijk een vuurpijl waargenomen in de richting van vogeleiland de Kreupel midden op het IJsselmeer.

Beide reddingboten varen eerst richting de haven van het Vogeleiland. Van daaruit neemt reddingboot Bernardine de oostkant van het eiland voor haar rekening, terwijl reddingboot 't Span de westkant afzoekt. Ten noorden van het vogeleiland komen de reddingboten weer samen en wordt gezamenlijke een aantal zoekslagen richting de Noord-Hollandse kust gemaakt. Ook het gealarmeerde kustwacht vliegtuig helpt mee met zoeken.

Nadat het gebied afgezocht is en er niets wordt aangetroffen, wordt de zoekactie door het Kustwacht Centrum beëindigd en kan de bemanning terug naar bed voor een paar uur slaap voordat de meesten 's morgens weer naar hun werk moeten.

Tijdstip: 23:43 uur
Wind: Oost 2 Bft
Actie: 6-2018

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.